Perfection for meat lovers

..és a steak tökéletes

 

6 990 Ft

Marhahús Érlelő Tasak
Marhahús Érlelő Tasak

Lava Marhahús Érlelő Tasak "M"

Érleljen saját hűtőszekrényében tökéletesre steaknek való marhahúst!

Használja a LAVA speciális membránlemezes vákuumtasakját marhahús hűtőszekrényben történő érleléséhez! A speciális tasak anyagszerkezete olyan, hogy az egyik irányból kiereszti a vízpárát és koncentráltan tartja benn és meg az ízeket. A szemünk láttára megy végbe egy komplett biokémiai folyamat. Ennek következtében olyan szenzációs ízeket tapasztalhat meg, mint a legdrágább steakhouse-okban. Az érlelés során a legkeményebb izomrostok is puhává, omlóssá válnak. Érintse meg szájával a mennyországot!

Marhahús Érlelő TasakA csomag 4 db 250 x 550 mm tasakot tartalmaz

Az "M" tasak kb 2,5-3,5 Kg hús befogadására alkalmas

Marhahús Érlelő Tasak

Friss marhahúsból nem lehet jó steaket  készíteni

A vadakhoz hasonlóan a húst érlelni kell (minél tovább, annál jobb – akár egy hónapig is). Az érlelt hús színe mély vörös, állaga puha és szaftos. Az érlelt (vagy érett) hús sokkal drágább, mint a normál steak.

Érlelje saját maga a marha húst a LAVA ★★★★★ minűségű érlelő taskjában.

A jó minőségű steak elképesztően drága, így vásárláskor különösen ügyeljünk a következőkre:

A hús felszíne legyen fényes, üde, kissé nedves, és ha ujjunkkal benyomjuk, az állaga feszes és rugalmas.

A hús színe legyen vörös, minél mélyebb, annál jobb – a barna foltos szeletet ne vegyük meg, azt nem tárolták elég hidegen. A világos hús pedig túl friss, abszolút nem érlelt.

A hús legyen vastag – legalább 2 cm, bélszín esetében minimum 5 cm vastag.

Csakis a zsírral egyenletesen behálózott, márványos marhahús lesz igazán jó ízű, és csak ez bírja a hosszas érlelést és válik igazán szaftossá.

Az érleléstől kibontakoznak, a különféle enyhén vajas, diós, majd később a kéksajtra emlékeztető aromák. A hetekig érlelt húsban enzimek dolgoznak, melyek katalizátorként működnek: megváltoztatnak vagy lebontanak fehérjemolekulákat, s szerencsénkre mondva, mintegy melléktermékként kisebb aromamolekulákat, gazdagabb ízt produkálnak.

A hús legyen márványos – azaz a húst vékony, fehér zsírszövet hálózza be – ettől lesz a steak lédús, ugyanis a zsírréteg kiolvad és nem engedi a rostokat kiszáradni.

Szupermarketekben és vásárcsarnokokban már kapható brazil és argentin marhahús – de a minőségre vigyázzunk!

A húst mossuk meg, majd papírtörölközővel töröljük szárazra majd helyezzük az érlelő tasakba és vákuumozzuk le.

Már csak türelemre van szükség, hogy ki tudjuk várni az érlelési időt, hogy hozzájuthassunk végre álmaink steak-jéhez.

 

AMIRE ÉRDEMES ODAFIGYELNI!

Marhahús Érlelő Tasak